var pass1="3402

سمفونی مردانه

تجربیات یک نیمه جان

سمفونی مردانه

تجربیات یک نیمه جان

آخرین مطالب

آخرین نظرات

تراخم حقوق زن و شوهری (بخش دوم)

شنبه, ۱۴ بهمن ۱۳۹۶، ۱۱:۰۸ ب.ظ

ابتدا این رو بخونید تا برسیم به بقیه اش:

آقای پدر من واقعیتی رو میخوام بگم که دوست دارم در پست بعد لحاظ کنید... من ازدواجم سنتی و بدون هیچ کدوم از حق و حقوق مورد بحث ولی با مهریه بالا بود بعد از ازدواج با وجود رشته تحصیلی با بازار کار خیلی خوب و مدرک از ی دانشگاه معتبر باید بابت کار ی سری همسر سابقم گزینش میکرد و در نهایت ایشون حرفش فقط ی کلام بود معلمی و محیط زنونه...بسیاری از موقعیت های کاری خوب فراهم شده رو از دست دادم چون اون و برادراش که در مورد من تصمیم میگرفتن و نهایت این شد که من نتونستم وارد آموزش و پرورش شم و بیکار موندم (عقب مونده نبودما قصدم زندگی کردن بود، دوسش داشتم اگر حق اشتغال هم میگرفتم ترجیح میدادم کارم به دادگاه نکشه بخاطر کار) بعد چند سال که ایشون صاحب همه چی شدن و پیشرفت هاشونو کردن و عاشق رییسشون شدن منو انداختن دور و گفتن نمیخوام و بهانه های فراوان هم جور کردن ولی من که طلاق نمیخواستم اون میخواست حالا گیرم حق طلاقم گرفته بودم بدون مهریه به چه دردی میخورد در چنین حالتی!!!!؟؟؟  خوب منو طلاق داد سنم از استخدام گذشته بود برای جاهای خصوصی میرغتم میگفتم برنامه نویسی کار کردم و فلان جا سال فلان بودم میگفتن این چند سال چیکار کردی کجا بودی، نمیتونستم بگم چند سال شوهرم اجازه کار نداده چند سال درگیر دادگاه و بلاتکلیف بودم (یکی از جاهایی که رفتم و واقعا خجالت کشیدم بابت رکود چند ساله ام شرکت استاد کارشناسیم بود که مجبور شدم بگم درگیر مشکلات خونواده ام بود)  الان من جدا شدم همسر سابقم به واسطه اصرار و تلاش من از اولین روز زندکی مشترک ادامه تحصیل داد که هم سطح باشه تحصیلاتمون، خرج عروسی که ازش چشم پوشی کردم من و پس انداز چند ساله زندگی مشترکمون رو خونه و ماشین بهتر خرید ککش نگزید که جدا شده و عاشقی و زندگیشو میکنه و به زودی ازدواج..... اونوقت من 8 سال از بهترین سالهای عمرم رفت بیکارم الان مهر مطلقه خورد به پیشونیم و دیگه نمیتونم اون موقعیت ازدواج اولم رو داشته باشم سنم داره بالا میره و ممکنه در بارداری دچار مشکل شم، جامعه نگاه بدی به من مطلقه داره جرات ندارم جایی برای کار میرم بگم مطلقه ام نکنه فکر سوءاستفاده بیفتن،  عایا این مشکلات رو همسر سابق من داره؟؟؟ ی مهریه قسطی دارم میگیرم که با هزار بدبختی و ببخش مقدار زیادی از مهریه ام بابت تموم شدن بلاتکلیفی و طلاق موفق شدم اینم بگیرم و خدا میدونه با چند تا قاضی فقط درگیری داشتم ( تا شکایت انتظامی از قاضی هم بابت خلافکاری هاش و همکاریش با طرفم رفتم) ،  بازم ی خورده امیدم به این مبلغی مهریه است که با هزار بدبختی گرفتم حالا فک نکنین خیلیه هااااا، حرفم اینه گیرم ما همه حق و حقوقم گرفتیم و مهریه هم نداشتیم وقتی مرد در کمال بیرحمی میگه نمیخوامت و از اونور فرصت های زندگی رو هم ازت گرفته  جامعه سنتی ما هم تو رو ی مصرف شده میدونه ولی در مورد مرد این دید رو نداره حالا باید چیکار کنی مهریه ای هم نگرفتی؟؟؟؟ 


اگر تا به حال مرا خوانده باشید، قطعا بارها این نکته را به صراحت از من شنیده اید که بهتر است به جای بحث بر سر تساوی حقوق زن و مرد، بپذیریم که ظاهرا به هیچ عنوان از نظر اسلام حقوق زن و مرد به یک اندازه نیست و در قرآن و احادیث به انحای مختلف نیز به این امر اشاره شده است. فراموش نکنیم که دین ما برای زن و مرد، شان و احترام یکسانی قائل است اما وقتی سخن از اعتبار و حقوق مطرح میشود... 

از سوی دیگر ما در دنیایی زندگی میکنیم که به حق یا ناحق، به روا یا ناروا، به واقع یا نمایش گونه، صحبت از برابری حقوق زن و مرد و حتی خود زن و مرد، نوعی پز روشنفکری و نشان از آگاهی و اطلاع و دانش به حساب می آید. این امر به جهت تغییر موقعیت زن در جوامع، از یک نیروی ساکن و صرفا مولد، به یک عنصر خلاق و ‌سازنده و اقتصادی بوجود آمد. حالا دیگر برای کسب بسیاری از عناوین و مشاغل خیلی تفاوت نمیکند که شما زن باشید یا مرد. دیگر دختران صرفا به پرستاری و معلمی و منشی گری سوق داده نمیشوند و بسیاری از عناوین شغلی پذیرای آنهاست و کار به آنجا کشیده میشود که قرارگرفتن زنان در برخی موقعیت های نامتعارف، علاوه بر اینکه ناپسند محسوب نمیشود بلکه مورد تقدیر و تکریم نیز واقع میشود. 

اما همچنان درون خانه و در زندگی متاهلی اوضاع همان است که بود. لااقل در جامعه ما که همان است. هنوز بسیاری از حقوق برای مرد بدیهی و مسلم و طبیعی است درحالی که زن برای به دست آوردن همان ها، باید بجنگد و مذاکره کند و تی پا بخورد و توافق بکند. برای تحصیل و کار کردن باید حمایت و رضایت شوهر را داشته باشد، برای خروج از کشور باید اجازه کتبی و محضری او را بگیرد، حتی برای اقامت در هتل هم باید اجازه کتبی مرجع قانونی را. کار تا آنجا پیش می رود که برای طلاق و فرزند هم باید از مهریه بگذرد... همان مهریه ای که همان مسلکی که تمام حقوق قبلی مرد را بدیهی می داند، این یکی را حق مسلم زن میداند!!!

نه... نه نه، در این کشور نمی توان انتظار حقوق برابر مدنی برای زن و شوهر را داشت و همین امر سبب تعداد بیشماری پرونده طلاق باز و نیمه باز از زنان ستم دیده و کتک خورده و اغفال شده و هزار درد بی درمان دیگر شده است، زنانی که اسیر همان حقوق کار و تحصیل و خروج از کشور و حضانت و طلاق شده اند؛ یعنی حقوق واضح و مبرهن و بی تردید شوهر.

حال در چنین وضعیتی، دخترانی که عموما هم تحصیلکرده و روشن و کارآمد و مستقل (به خصوص به لحاظ روانی) هستند، افتاده اند به دنبال گرفتن پیش شرط برخی از این حقوق، آن هم نه بیشتر از مردان آینده اشان، بلکه فقط در همان حد. اینکه بتوانند در همان حد همسر آینده اشان درس بخوانند، کار کنند، بگردند و حتی در صورت ظلم و یا حتی تشکیک عاطفی، راهشان را سوا کنند. فقط برای اینکه در دنیای کنونی آرامش روانی و روحی در یک زندگی محدود، ارزش بالاتری دارد تا تمکن مالی یا داشتن صرف خانواده.

بله، من به دختر عمه ام حق می دهم که این حقوق را طلب کند. آنهم وقتی در حال آغاز یک زندگی به سبک سنتی و بدون آشنایی قبلی است. حتی اگر ازدواجی پر شور و با عشق و علاقه هم میبود، باز به او حق میدادم که این حقوق را طلب کند. آنهم به صورت کاملا قانونی و محضری، آنهم در هنگامه وا اسفا گفتن خانواده داماد و دوستان و بستگان و حتی محضردار و عاقد. این همان حقوقی است که همسر او، همین طور بدیهی و خلق الساعه داراست. پس چرا او آن ها را نداشته باشد؟

چرا بیشتر دوستانی که برای پست قبلی کامنت گذاشتند، انگشت نشان دادن را به انگشت زدن ترجیح دادند؟ مگر نه اینکه همه آنها -دقت کنید- همه آنها مونث هستند؟ مگر این حق و حقوقی نیست که خودشان باید میداشتند یا باید داشته باشند؟ پس چه میشود که این میشود و حتی خود من وقتی از ماجرا مطلع شدم، تعجب کردم و حتی عصبانی شدم؟ 

جواب یک کلمه است: عرف!!! عرف لعنتی ما که اصلا و ابدا هم لزومی ندارد درست باشد و پی ریزی و ساخت آن بر اساس دین -یا آنچه از دین به ما آموخته اند- شکل گرفته است، فی نفسه این حق و حقوق را برای مرد بدیهی و برای زن... خب برای زن تنها شرطی که وجود دارد این است که می تواند شرط هم بگذارد! واقعیت امر این است که برعکس بسیاری از جوامع آزاد که تمامی این حقوق در هنگامه عقد و در ادامه زندگی مشترک برای هر دو طرف وجود دارد، در ایران برای بدست آوردن آن باید پای میز مذاکره بشینید و برای رسمی کردن آن باید محضر بروید و امضا بدهید و امضا بگیرید تا حقوقتان برابر شود!!! زور این عرف تا آنجاست که وقتی هم جنس شان برای گرفتن حقوق برابر با مردان تلاش میکند و بحث محضری کردن آن را پیش میکشد، مورد رد و نفی قرار میگیرد. (کما اینکه بسیاری از کامنت های پست قبل اینگونه بود)

اما هنوز یک چیز دیگر هم مانده است. این حقوق به هیچ عنوان تضمین کننده زندگی مشترکتان نیست، شاید برایتان قوت قلب و اطمینان بخش باشد اما تضمین کننده سلامت تاهلتان نخواهد بود، کما اینکه بسیاری افراد، بدون دستخط و امضا و محضر و دادگاه و شاهد، برای همسرشان به اندازه خودشان حق و حقوق قائلند و تنها برتری و مزیت ازدواجشان را، احساس علاقه اشان میدانند. 


پی نوشت:

- در این مورد ابدا روی هوا حرف نمیزنم و دقیقا خودم هم این رو میفهمم ودر تمام طول زندگی مشترکم، برای بزرگه به اندازه خودم، وحتی بیشتر از خودم حق قائل بودم. کما اینکه در این سالها درسش را تا به آخر خواند، کارش را ادامه داد و سالانه چندین ماموریت داخلی و خارجی هم رفت و می رود.

- بامزه اینکه تصور نمیکنم بزرگه در قبال حقوق خودش به راحتی و برابراندیشی من عمل کنه.

- همه مون هردوروی سکه طلاق رو دوروبرمون دیدیم یا خدای نکرده میبینیم بلاخره. یعنی هم مردی که زن بینوا رو جز میده تا ول کنه -یا حتی ول نکنه- و همینطور زنی که شیره مرد رو موقع جدایی میکشه. فراموش نکنید که در تمام این موارد همچنان قدرت دست مرده و همچنان میتونه زن رو قلاب سنگ کنه. فقط یکم صبوری میخواد. اما از اون گذشته این شرایط فقط به آدمش برمیگرده. اینکه چقدر پست فطرت و عوضی باشید که حتی در هنگام طلاق هم پدرصاحب هم دیگه رو درارید. فراموش نکنید که هیچوقت ادمها یه دفعه بد نمیشن، در تمام طول زندگیشون بد بودن و شما هم باهاشون زندگی میکردین و از حماقت و کودنی و گمراهی خودتون بوده که نمیدیدید. 

- من همچنان یک سوالی برام باقی مونده. چطور آدم هایی که اونقدر به آخر خط رسیدن که تصمیم به جدایی میگیرن، میتونن تا لحظه آخر، کنار هم و باهم -و حتی زیر یا روی هم- بخوابن؟! تو کله این آدما چی میگذره؟

- حذف شد.


موافقین ۱ مخالفین ۱ ۹۶/۱۱/۱۴
آقای پدر

نظرات  (۱۱)

البته آقای پدر من مشکلی ندارم با ضمیمه کردن کامنتم ندارم و ممنونم از توجه تون، امیدوارم عرف ما زن رو به عنوان ی انسان بپذیره نه یک کالا بعد روی حقوقش بحث شه که این حقوق فقط مختص ازدواج نیست، ارث و دیه نابرابر نمونه های بارزی هستن...تجاوز از دید عرف ما فقط جنبه جسمی که با پزشکی قانونی قابل اثبات باشه هست اینطوری بعضی از مردایه ما اجازه هر نوع حرف و رفتاری رو با ی زن به خودشون میدن در حالی که اخیرا وقتی از تجاوزهای هالیوود صحبت کردن خیلی از این تجاوزهای مورد بحثشون صرفا پیشنهاد رابطه بود.... 
پاسخ:
حرفت درسته. هرچند من اینجا قصد نداشتم به کل موضوع تبعیض جنسیتی بپردازم و محوریت موضوع همون داستان دختر عمه بود.
این ماجرا از پای بست ویران است....
یک مهریه خیلیییی ساده که از ابتدا اصن عرفا و شرعا و همه طورا حتی توی خوندن عقد دارن میگن:عندالمطالبه!
یعنی همه طوره مورد قبول بوده....
خانمی میاد میگه:مهریه امو میخام.
بهش انگ میزنن که تو زندگی نمیخای کنی.تو فلانی.تو بهمانی.
در صحت سلامت زندگی و عقلی و خوشی و عاشقانه بودن زندگی حقشو میخاد بهش هزار و یک ایراد میگیرن.
چه برسه این حقوق دیگه که باز هم حقشه.مث طلاق و حضانت و.... .ولی عرف نیست.ولی توی جامعه ما لطف تلقی میشه نه حق!!!
از پای بست ویران است این ماجرا.....
پاسخ:
جسارتا اگر قرار باشه مطلقا مهر رو بپذیریم و همینطور داستان عندالمطالبه اش رو، پس باید همون حقوق مرد رو هم کاملا قبول کنیم چون ریشه و خواستگاه تمامی این قوانین و شروط یک چیزه. از اون طرف جو نیفت دخترجان.
ولی صرفنظر از این موضوع و با پذیرش تمام قوانین جاری در هنگام تشکیل زندگی... خب، حالا حرفت درسته. ولی همون عرف بازهم مانع ایجاد میکنه که خودت درباره اش گفتی
این خانم کاملا شرایط توصیف کردن .دیگه خود بخوان حدیث مفصل از این مجمل
در قانون ایران تنها حقی که به زن داده میشه مهریه هست البته اونم بصورت صوری
یعنی هزارو یک راه برای ندادنش هست و اغلب هم نمیگیرن یا بخشی از اون میگیرن
حالا بین اینهمه حمایت قانوی در روند مسایل خانوادگی که عرف و فرهنگ و قانون از مرد داره ، مردا واسه همین مهریه نیم بند و روی هوا دردشون میاد ؟!!!!!!!!!!!!!!!!!
و به زن انگ فروش شخصیت و قیمت گذاری و غیره میدن ؟!!!!
حق طلاق و حضانت مثل کشورهای غربی کنن تساوی دو طرفه . زن مهریه نمیخواد پیشکش قانونگذارهای بی انصافش

پاسخ:
جز تاییدت چیزی ندارم‌بگم. به عنوان یه مرد حرفت رو میپذیرم و متاسفم که ما مردا اینیم
من همه حرفای زده شده را درک میکنم
ما دنبال تساوی حقوق نیستیم
ما دنبال عدالت هستیم
عدالتی که با تساوی و حق طلاق و حضانت و نفقه و مهریه حل نمیشه
عدالتی که با عرف این جامعه ی مرد سالار در تضاده
عدالتی که اینجا اصلا تعریف درستی نداره
ما داریم از عدالتی دم میزنیم که یک زن توانمند را تبدیل میکنه به کسی که به جای مهر در شناسنامه مهر را روی پیشانی خودش میبینه
لطفا شعار ندین... منم این مهر را روی پیشانی دیدم و حسش را درک میکنم
این مهری در شناسنامه نیست ... این برچسبی روی پیشانی هست که تمام زندگی آدم را تحت شعاع قرار میده
دلم خیلی از این قضیه پر هست... بهتره زیاد در موردش حرف نزنم
پاسخ:
من میدونم تیلو و متاسفم اگر خاطرات بدی رو‌برات یاداوری کردم. کامنتت جنبه سوزناک پست من بود.
میدونی مسله اینه که داخل همون اسلام و قرانم صراحتا نگفته حق طلاق با مرده.اینی که میگن حق طلاق با مرده توضیح و تفسیر خودشونه!
من صحبتم اسلام و مذهبش نیس..مسله اینه که یک سری ادم شدن کاسه داغتر از آش و هرچی دوست دارنو میبلفن و به خورد مردم به اسم دین میدن.عرف و فرهنگ هم قربونش برم که فجیعتر از این حرفهاست.
ادم سرش درد میگیره وقتی به موضوعات پیش پا افتاده‌ای فکر میکنه که چقدر میتونن ازار دهنده باشن.
شخصیو(خانم) میشناسم قبلا ازدواج کرده بوده.تمام دنیا میدونستن.پسر و خانواده پسر هم میدونستن و عروس خانم قصه بهشون شخصا گفته بوده.حالا با اقا داماد به مشکل خوردن.کار به طلاق رسیده.پسر و خانواده پسر که مثلا اوووج عدالتن و نماز و روزه و مذهب و راستی و درستیشون توی بوق و مرناست رفتن دادگاه و گفتن:ما نمیدونستیم.قاضی هم چون اشنای اقا بوده قبول کرده:-|
حالا اقا داماد خودش دوبار قبلا ازدواج کرده و طلاق گرفته!!
اون چطور حق مرده.‌‌..این حق زن نیست؟
پاسخ:
همه مون موردهایی رو دورو بر خودمون داریم که به اسم شرع و عرف و حق، ظلم و ناحق رخ داده. توی همین وبلاگ های دوروبرمون هم کم نیستن. یکیش هم همینی که شما گفتین. گاهی متشرعین ما فکر میکنن چون خدا رو دارن یا به ظاهر دارن، میتونن هر بلایی سر خلق خدا بیارن....
نمیدونم آون کلیپی که یک مرد سه تا زن داره و باهاشون مصاحبه میکنن رو دیدید؟و همه هم میگن راضی هستیم و زن دوم میگه تو خانواده ما این جور چیزها عادیه پدربزرگم نه تا زن داشته و زن سوم هم میگه چون بیکار بودم و ...ازدواج کردم بعد میگه باز شوهرم میخاد زن بگیره تا دخترهای زیادتری رو نجات بده واقعا این قسمت آخر رو کجای دلم بزارم. باید قبول کنیم خیلی از خانم ها در اقصی نقاط مختلف کشورمون از خیلی از حق ها محرومند و متاسفانه ما خود خانم ها پشت هم نیستیم آگه یک زن مطلقه باشه سعی میکنیم باهاش ارتباط نداشته باشیم که مبادا شوهرمون رو فریب بده و موارد دیگه ای که زیاد هستن و مشکلاتی که پیش روی زن هست جامعه ما هنوز هم مرد سالار هست و خیلی از ما خانم ها هم به آون دامن میزنیم نمیگم شورشو دربیاریم ولی میشه با تغییر طرز فکر و فرهنگ سازی یکم وضعیت رو بهتر کرد 
پاسخ:
والا این مواردی که شما فرمودین بیشتر خانوم هارو نشونه گرفت. من جوابی ندارم. فقط یه نکته. زندگی با یک زن کامل به اندازه کافی برای من و بسیاری مردان دیگه مشکل هست، طبیعتا زنی که به عنوان همسر دوم و سوم و ... وارد زندگی یه مرد میشه  قطعا کاستی هایی داره. چرا که اگر کامل و محکم و استوار و اصولا زن بود اونقدر اعتماد بنفس داشت تا خودش و مردش رو منحصر بفرد بدونه.
 درک اینکه تیلو تیلو راجع به عدالت حرف بزنه برام خیلی سخته وقتی بارها حمایتش رو از صیغه مرد سن بالای زندار شدن دیدم. کاش یه بار خودش راجع به این تضاد توی حرفاش بنویسه. ( اگه هم الان حضور ذهن نداره که راجع به چی حرف میزنم ارجاعش میدم به اون وبلاگ گیلاسی)


مشکل های ما کلا وقتی عوض میشه که قانونمون مستقل از دین و بر پایه اصول اخلاقی و انسانی امروزی باشه نه شرایط 1400 سال پیش. ولی تا وقتی که قانون همینه باید راه هایی برای دور زدنش پیدا کنیم، شاید به نظر بیاد دست و پا زدن الکیه و به برابری ختم نمیشه ولی از تسلیم مطلق چنین قانونی شدن بهتره. این قوانین حتی اگه به ظاهر به نفع مردا باشه در عمل به ضرر اونا هم هست. همین که یه مرد با یه زن بخواد ازدواج کنه اون زن به جای اینکه به فکر عاشقانه بودن رابطه شون باشه باید به فکر گرفتن حق و حقوقش باشه ظلم در حق اون مرد هم هست. همین که همه خرج زندگی به عهده مرد باشه یا اینکه باید نگران باشه که اون زن مهریه رو اجرا نذاره. به نظر من مهریه طبق این قوانین فعلی واجبه ولی بعضی از خانوما هم ازون ور دارن ازین قانون سواستفاده میکنن. انگار یه سری قانون تصویب کردن برای اینکه کسی یه وقت خدایی نکرده از زندگی مشترک لذت نبره و فراموش کردن همون اسلام یه تبصره داشته که قوانین بنا به شرایط امروزی و صلاح حاکم شرع باید به روز بشه + خانواده سالم سنگ بنای جامعه سالمه.
پاسخ:
تیلوتیلو خان با شماست!!
وقتی قوانین وضع میشه و شرط و شروط میاد وسط، کم کم کار به حساب و کتاب هم میکشه و اینجاست که گرو گروکشی و حق و ناحق و مکر و حیله و اتهام و افترا و دشمنی هم به میون میاد. همه چرتکه هاشون دست میگیرن...
به شخصه دقیقا حقوق و شرایط کاملا برابر رو تایید میکنم. حرفم برای صرفا جامعه ما نیست، کلا میگم.

شغل خانم  مگه دادگاه و قانون نمی گه تا زمانی که به خانواده آسیبی نرسونه ایرادی نداره؟

پاسخ:
بله میگه، ولی هردومون ما که مرد تا راضی نباشه زن نمیتونه سرکار بره و این پافشاری حتی میتونه به طلاق هم منتهی بشه
اره خب آقایون که کاری واسه ما نمیکن ما باید خودمون دست به کار بشیم تا بشه این فرهنگ رو تغییر داد اونوقت هست که بعضی از آقایون هم ببینن خانوم ها اینقدر مصمم به تغییر مثبت هستن دیگه نمیتونن مقاومت کنن
پاسخ:
بله بله، خود خانم ها. از پاسخ ها و کامنت های پست قبل معلومه واقعا
دیگه اذیت نکن آقای پدر😊
درستش میکنیم اقای پدر ولی چند سال زمان میبره ببین کی گفتم کاری کنیم کارستون
پاسخ:
والا منم طرف شمام اما چشمم آب نمیخوره
اقای پدر جان اول اینکه این داستان از پای بست ویران است متاسفانه همه ما ده پنجاهی وشصت  دچار یک نوع سرگردانی هستیم فکر میکنم ده هفتادی ها کمی تکلیف مشخص ترن . همه ما به این باور رسیدیم که در هر جامعه و سیستمی اگر عدالت باشد خیلی عالی است ولی مشکل اینجا است که ما میخوایم این فرایند روبومی سازی کنیم مثلا من در موقع ازدواج توقع دارم همسرم طبق سنت پیامبر واسلام که البته خود این کلی جای گفتگو داره و یا عرف برایم مهریه در نظر بگیره وحتی در مواقعی شیر بها ویا خریدهای تحت عنوان خرید عروسی و عروسی آنچنانی و این حرفها .وبعد دنبال برابری حق زن ومرد هستیم در حالیکه همین دینی که به من حق داشتن مهریه میده منو مکلف کرده کاملا تحت فرمان همسرم باشم وکاملا اطاعت کنم بدون اجازه ایشون من حتی حق ندارم به منزل محارممم حتی برم  و بقیه موارد که شما هم بهتر از من میدونید . به نظر من نیاز به گذشت زمانه یعنی امیدوارم با گذشت زمان همه ما ها از این برزخی که درست کردیم رها بشیم وکمی تکلیفمون با خودمون و خواسته هامون مشخص تر بشه 
پاسخ:
شما اون جمله مشخص پست تحت عنوان عدم برابری حقوق و شان رو اینجا عیان کردین. راستش به نظرم تا قراره حقوق مدنی و اخلاقی اینگونه تعبیر بشه داستان همینه که هست. زمان هم کاری از پیش نخواهد برد... شاید در بلند مدت

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی